web space | free website | Business Web Hosting | Free Website Submission | shopping cart | php hosting

 


 

  Hyvä-veli-kerhot ja sosialistit tuhoavat Suomen: Osa 1.

 

Suomen talouselämän alasajo:

Paperikin lähtee??

"Ääni Lumihangessa" kirjoittaa:

Yritysten toimintaympäristön kulujen karsiminen Suomessa on välttämätöntä ja kiireellistä.

Juuri äsken tuli tieto että 3000 työpaikkaa -a´ 4000 euro/kk brutto- katoaa Suomessa. Lienee korkea aika kysellä miksi.

Ennen EU:n viimeisintä laajennuskierrosta suomalaisilla oli toiseksi huonoin ostovoima unionin alueella, vaikka emme ole toiseksi köyhin maa vaan aivan eripäässä vertailua.

Talouden "asiantuntijat" ihmettelivät myös sitä, miksi laman jälkeinen nousu ei ole näkynyt kotimarkkinoilla. Joku vetää välistä??

Meille on julistettu arvovaltaisista suista, että "suomalainen työ on liian kallista". Miksi sitten ostovoimaa ei löydy?? Onko joku ottanut enemmänkin kuin "rusinat pullasta"??

Jos tarkastelemmekin yksittäistä firmaa "palkansaajana", eli pohdimme kuinka paljon "firma-palkansaajan" tuloksesta ottaa yhteiskunnan ahnas käsi??

Firman todellinen totaaliverotus Suomessa, mukaan lukien alvit, kirkollisverot, pääomaverot, pakolliset vakuutukset, palkanpidätykset, tellit lellit mellit ja kellit, jne., jäänee vaatimattomaan 90-101%:iin.

Ei siis ihme että ulkomaisomisteiset firmat siirtyvät väistämättä muihin maisemiin, ja kotimarkkinat eivät vedä.

Kahta reaalitaloudessa työskentelevää kohti on yksi verokannasta elävä. Tämä on tärkeämpi "huoltosuhde" kuin eläkeläisten ja työssäkäyvien vertailuluku.

Nimittäin, emmehän voi mitään ihmisen ikääntymiselle, mutta ehkä voisimme tehdä jotakin sille että jotkut elävät toisten työstä antamatta mitään vastiketta tai yhteiskunnallisesti välttämätöntä työpanosta.

Mistä sitten kannattaa maksaa: Lastenhoito, koulutus, armeija, terveydenhoito, poliisi ja rajavartiointi, eli tarpeellinen suorittava osa julkista sektoria.

Mikä muu on niin välttämätöntä että sen verokertymästä rahoittamiseksi pitää yrittäjyyden edellytykset tuhota? Kehitysmaan johtajan uusi mersu?? Helsingin kaupungin kuukausipalkkainen kaupunginosajuhlien kyläpäällikkö?? Huippukalliit kulttuuritapahtumat yms. huvilateltat??

Julkistalouden rönsyt eli harrastus- ja suojatyöpaikat jonninmoisille "kansalaisaktivisteille" ovat todellisuudessa suurin osa ns. "kolmatta sektoria", jonka nimiin vannotaan ja joista todellisuudentajunsa menettäneet haaveilevat uutta työllistämis-ihmettä.

Miten olemme voineetkaan tulla toimeen Suomen itsenäisyyden ensimmäiset vuosikymmenet ilman esim.nuorisojärjestöjen yhteisjärjestön kolmeakymmentä toimistohuonetta ja kuukausipalkkaista virkailijaa joka kopissa??

Vanhemmat lukijat voivat muistella nuoruuttaan, ja kertoa kauhujuttuja kuinka kärsittiin ilman kaitsevien nuorisobyrokraattien monituhantista laumaa. Sekin kaiken turhan byrokratian lisänä rasittaa palkansaajan ja yrittäjän tulosta.

Kunnallishallintoja ei tarvita erikseen, vaan lukumäärältään järkeistettyjen kuntien hallintopalvelut voidaan tuottaa lääninhallinnossa paljon halvemmalla. Kunnissa tarvitaan vain palvelut.

Kuka sitten tarvitsee verorahoitteisten virtuaalityöpaikkojen suunnatonta massaa? Olisiko se sektori, johon puoluetoverit ja kaverit palkitaan elinikäisillä "jäsenkirjasidonnaisilla päivärahoilla", plus toimisto- ja tietokone-etu.

Jos suuret yritykset, joilla on ulkomaista omistusta ja tytäryhtiöitä joiden kanssa voi tehdä "huonoa kauppaa" omaksi voitokseen, eivät pärjää täällä, miten kotimarkkintuotanto? Vientiyritykset siirtyvät ulkomaille, kotimarkkinoilla toimiville jää mahdollisuudeksi vain lopettaminen, jos nykymeno jatkuu?

Suomi toimintaympäristönä on myös poliittisesti epävakaa, sillä hourupäinen poliittinen johtomme pitää huolen siitä että Suomella ole toimivaa turvallisuusratkaisua, esim. NATO-jäsenyyttä, vaan olemme epävakaan Venäjän mahdollisen aggression armoilla. Sekin lisää Suomen kiinnostavuutta sijoituiskohteena? Niinhän??

Olisko korkea aika putsata koko poliittinen kenttä??

Olisko pikainen NATO-jäsenyys hyvä keino saada ulkoista potkua neuvosto-kyyristelyn vuosikymmeninä muodostuneen hyvä-veli-verkoston ja virkamies-sosialistien puna-armeijan pois-luutimiseen, jos siihen ei kotimaasta löydy poliittista tahtoa? Onhan neuvostoliitolle uskollisuuden-valansa vannoneiden virkataistolaisten läsnäolo

Eurooppaan ja läntiseen kulttuuripiiriin kuuluvassa Suomessa yhtä paha tyylirikko kuin KGB:n eversti eduskunnan puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja?  


 


Kommentteja:

"Sitkiss" kirjoitti 08:41 10.03.06:

Ajatelkaa viisimiljoonaista kansaa "kaitsee" 700 tuhatta virkamiesta. Eli suojatyöpaikkoja on satoja tuhansia, mutta miten pitkään meillä on varaa näihin.

Tuo kolmannen sektorin arviointi oli nappiin. Juuri entiset vasemmisto aktivistit keräävät ympärilleen ns. tarpeellisia idiootteja, useimmin työttömiä naisia, perustavat yhdistyksen ja eikun anomaan EU rahaa projektiin ja kun yksi proju loppuu, uutta tulemaan. Se ettei näistä projekteista tule mitään hedelmällistä, onkin ihan sivuseikka.  


 

Tehtaat nurin vaan!

"Valtaeliitti" kirjoitti 08:51 10.03.06:

Potkut 3600 työntekijälle ja osakekurssi ampaisi heti ylöspäin.

IS laski, kuinka paljon UPM:n osakkeenomistajien salkut pullistuivat keskiviikkoisen saneerausilmoituksen jälkeen. Keskiviikkona kauppaa alettiin käydä hintaan 18,05 ja vertailuhinnaksi otettiin eilinen kurssi puoliltapäivin 19,80. UPM:n osakkeen hinta oli noussut reilussa päivässä 1,75 euroa.

Kansanedustajista kurssinoususta eniten rikastui ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd), jonka omistuksen arvo metsäyhtiössä kasvoi päivässä noin 11500 euroa.

Neljänneksen Viestintä Teemasta omistavan puhemies Paavo Lipposen (sd) sijoitus karttui 875 euroa.

Jättipotkuista kertonut toimitusjohtaja Jussi Pesonen nettosi osakkeilleen lisähintaa 35000 euroa.

Muusta UPM:n väestä hallituksen puheenjohtaja Vesa Vainion salkku lihoi vajaat 25000 euroa, varapuheenjohtaja Jorma Ollilan noin 60000 euroa ja hallituksen jäsenen, presidentti Martti Ahtisaaren reilut 13600 euroa.

Urheilijoista ex-kiekkotähti Jari Kurrin Fiorean UPM-omistus komistui yli 10500. Suljettavan Voikkaan tehtaan varjossa kasvaneen jalkapalloilijan Sami Hyypiän omille ja Sasumaxin osakkeille kertyi lisähintaa rapiat 6000.

Kaikki UPM:n osakkeenomistajat hyötyivät päivässä kurssinoususta yhteensä noin 916 miljoonaa euroa.  
 

STT:

UPM:n raju saneeraus tykitti metsäyhtiöiden osakekurssit kohti korkeuksia Helsingin pörssissä. Tavallisesti loivaliikkeiset metsäyhtiöt valtasivat suvereenisti nousijalistan kärkipaikat, ja myös vaihto metsäosakkeilla oli poikkeuksellisen vilkasta.

Opstockin vanhemman analyytikon Henri Parkkisen mukaan UPM:n leikkaukset ovat hyväksi koko toimialalle, vaikka ne ovat valitettavia kohteeksi joutuneille ihmisille.

UPM:n saneeraus vaikutti muiden metsäyhtiöiden osakekurssiin, sillä ylikapasiteetin purku hyödyttää myös niitä. Suhteellisesti eniten arvoaan nosti M-real, joka nousi 6,54 %. Stora Enso seurasi 6,17 prosentilla. UPM jäi itse asiassa vasta kolmanneksi 5,93 prosentillaan, mikä toi yhtiön osakkeen arvoksi 19,12 euroa.

Vaihto metsäosakkeilla oli moninkertaista tavalliseen verrattuna. Kokonaisvaihto nousi poikkeuksellisen muhkeaan 2 378,24 miljoonaan euroon.

Myös Nokia kuului päivän vahvoihin nousijoihin 1,86 prosentin etenemisellä 16,39 euroon.

OMXH-yleisindeksiä metsäosakkeet ja Nokia vetivät 0,95 % ylöspäin pistelukuun 9 069,34 pisteeseen. Portfolioindeksin plussa oli 0,62 %.  

(STT)
 


Kuka hyötyy???

Sosialistien ja "riistokapitalistien" yhteispeli ja kumppanuus näkyy parhaiten Suvi-Anne Siimeksen roolissa, jonka Erkon media nosti Vasemmistoliiton johtoon. Siimes sai äskettäin takkiinsa, kun vanhat änkyrä-stalinistit joita vastaan hän ei toiminyt silloin kun olisi pitänyt, Jaakko Laakso etunenässä, pakottivat hänet eroamaan Vasemmistoliiton puheenjohtajan paikalta.

Siimeksen erottaminen liittyneen Venäjän koventuvaan sotilaalliseen politiikkaan Suomea kohtaan? Jokuhan on Jakkea rohkaissut.

"Taikina-Anne" Siimeksen ministeri-uran suurin yksittäinen teko oli keinotekoisen laman ja "pankkikriisin" avulla laillisesti ryöstettyjen suomalaisten virtuaalivelkojen myyminen ulkomaisille keinottelijoille 5 %:lla niiden nimellisarvosta, sensijaan että olisi annettu esim. 10%:n akordi -mitä olikin ehdotettu- näille ilman omaa syytään hallituksen talouspoliittisen äkkikäännöksen avulla velkaannutetuille, ja päästetty heidän takaisin työelämään. Puheenvuoro yrittämisen asiantuntijalle:

"SIIMEKSEN AKTIV HANSA -KAUPAN LAILLISUUS KAIHERTAA"

Erkki Aho, Kalajoki

"Kysyin kansanedustaja TOIMI KANKAANNIEMELTÄ, miksi Aktiv Hansan kauppaan ei ole puututtu vaikka on syytä epäillä kauppaa petolliseksi ja kauppa saattaa sisältää perustuslain vastaisen klausuulin. Kankaanniemi vastasi: ”Kaikki sen tietävät, mutta kukaan ei halua puuttua asiaan”. Onkohan tässä kysymys ns. ”hyvä-veli -järjestelmästä”, johon on päässyt osalliseksi yksi ”sisarkin”eli SUVI-ANNE SIIMES? Kalajoen kaupunginvaltuutetun ERKKI AHON kysymys on edelleen vailla vastausta.

Arsenal sai valtiontalouden tarkastusviraston raportin salaiseksi sillä perusteella, että sille voi koitua vahinkoa raportin julkistamisesta. Valtiontalouden tarkastusviraston raportin mukaan Arsenalin on syytä varautua noin 500 miljoonan markan korvauksiin 13 yksityiselle ihmiselle tai yritykselle.

On todennäköistä, että raportissa oli vain jäävuoren huippu. Raportin salaamisesta vastaa ministeri, Vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes.

Syyllistyikö ministeri Siimes rikollisten suojeluun suostuessaan asioiden julistamiseksi salaisiksi?

Aktiv Hansa Oy ja C&A Finland Oy ostivat 31.3.2000 ministeri Suvi-Anne Siimeksen allekirjoittamalla kauppakirjalla Arsenal-omaisuudenhoitoyhtiöiden saatavat. 12,2 miljardin saatavat (76 000 saatavaa) myytiin 5 %:lla todellisesta arvosta. Velallisille ei kuitenkaan annettu mahdollisuutta vapautua veloistaan tuolla 5 %:n summalla. Luottojen myymisestä ei ole virallista päätöstä.

Helsingin Sanomien 1.4.200 julkistaman uutisen mukaan osa lainoista oli jo maksettu ja siten perintäkelvottomia. Perintäkelvottoman velan luovuttamisesta perittäväksi on säädetty rikoslain 36 luvun 1-3 §:ssä (petos).

Jo maksettujen lainojen perimisestä on raportoitu Arsenalin tarkastusvaliokunnan kertomuksessa v.2000: n. 1000 tarkastetusta reklamaatiosta n. 100 todettiin aiheellisiksi; lainaa ei enää ollut olemassa.

Lisäksi noihin myytyihin saataviin sisältyi valtava määrä yrittäjien velkoja, mikä merkitsee sitä, että nuo yrittäjät ovat lopun elämäänsä velkahirressä ja Suomessa on yrittäjäpula.

Kauppasopimukseen sisältyi tiettävästi myös klausuuli, jonka mukaan, jos kauppasummaa pienennetään Suomen valtion toimenpitein, koko kauppasumma laukeaa maksettavaksi.

Sidottiinko tällä klausuulilla jo lainsäädäntövaltaakin? Ylittikö sopimus laillisuuden rajat? Miksi asiakirjat on julistettu salaisiksi vuoteen 2025 saakka? Onko kysymyksessä rikosten peittely ja rikollisten suojelu?

Näin Siimes vastasi turkulaisen KALEVI KANNUKSEN kyselyyn:

"Arsenalin saatavakannan myyntiä on käsitelty esityksestäni hallituksen talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa kahteen kertaan syksyllä 1999 eli 29.11 1999 ja 8.12.1999. Käsittelyn pohjana oli saatavien myynnistä järjestetyn tarjouskilpailun tulokset, ja 8.12 kokouksessa valiokunta puolsi saatavakannan myyntiä Cargill Inc + Aktiv Hansalle, jonka kanssa kauppa toteutui ja kauppakirja allekirjoitettiin 31.3.2000. Saatavakannan myynti perustui jo edellisen hallituksen aikana tehtyyn päätökseen ajaa omaisuudenhoitoyhtiön toiminta alas."

[Valiokunnan kokouksessa 29.11. olivat PAAVO LIPPONEN, OLLI-PEKKA HEINONEN, SUVI-ANNE SIIMES ja EVA BIAUDET; 8.12. SAULI NIINISTÖ, Heinonen, SINIKKA MÖNKÄRE, KALEVI HEMILÄ, Siimes ja ERKKI TUOMIOJA]

Omaisuudenhoitoyhtiöt Arsenal Oyj, Arsenal-SSP Oy ja Arsenal-Silta Oy myivät 31.3.2000 allekirjoitetulla kauppakirjalla yhteensä noin 76.000 saatavaa, pääoma-arvoltaan noin 12 miljardia markkaa, 600 miljoonalla markalla Aktiv Hansa Oy:lle ja C&A Finland Oy:lle. Kysymyksessä oli siis Suomen oloissa erittäin suuri kauppa.

Kaupalle antoi hyväksyntänsä omaisuudenhoitoyhtiöiden valtio-omistajan puolesta toinen valtiovarainministeri Suvi-Anne Siimes. Aiemmin hän oli ilmoittanut, että saatavia ei myydä ulkomaalaisille perintäyhtiöille. Näin lienee kuitenkin tosiasiassa tapahtunut.

Arsenal-kauppojen alkuperäistä kauppahintaa on pidettävä kohtuuttoman alhaisena. Velalliset olisivat lähes poikkeuksetta olleet valmiit ostamaan itsensä vapaiksi maksamalla viisi prosenttia myydyistä veloistaan vapaaehtoisesti. Tätä tarkoittanut todellinen sovintomenettely olisi ollut myös omaisuudenhoitoyhtiöt omistavan valtion kiistaton etu.

Nyt taloudelliset tappiot koituvat suomalaisten veronmaksajien maksettaviksi, kun taas voitot siirtyvät perintäyhtiöiden ulkomaalaisten omistajien hyödyksi. Kansantaloudenkin tappiot lienevät mittavat.

Kauppaehtoihin sisältyvää sitoumusta pidättäytyä lainmuutoksilta on pidettävä myös kohtuuttomana ja vähintään kyseenalaisena myös valtiosääntöoikeuden kannalta. Menettely, jolle ministeri koko hallituksen puolesta on antanut hyväksynnän, näyttää sitovan veronmaksajille aiheutuvien lisätappioiden uhalla eduskunnan ja kansanedustajan lainsäädäntö- ja aloitevaltaa.

Kuitenkaan eduskuntaa sitovia kauppaehtoja ei ole saatettu eduskunnan hyväksyttäviksi. Aktiv Hansa Oy ja C&A Finland Oy ostivat 31.3.2000 allekirjoitetulla kauppakirjalla Arsenal-omaisuudenhoitoyhtiöiden saatavat. Ostajat ovat runsaan kahden vuoden ajan perineet saatavia noin 57 000 velalliselta.

Perinnässä on myös sellaisia velkoja, joita ei ole pitkiin aikoihin yritettykään periä ja jotka ovat tulleet jo maksetuiksi joko velallisen tai takaajan toimesta tai muutoin, mutta joita koskevia velkakirjoja ei ole aikanaan asianmukaisesti mitätöity ja/tai palautettu velallisille.

Toinen hämmästystä aiheuttanut asia on se, että Aktiv Hansa Oy ja C&A Finland Oy ovat omaksuneet selkeästi muista velkojista poikkeavan menettelyn velkasovinnoissa. Nämä yhtiöt eivät tee ns. nollaohjelmia eivätkä viittä vuotta lyhyempiä maksuohjelmia.

Yleensä maksuohjelmat ovat kahdeksan vuoden mittaisia ja niissä on yleisenä pidettävästä menettelystä poikkeavia purkuehtoja.

"Minun oikeustajuni mukaan Aktiv Hansa kauppa on tutkittava ja on selvitettävä sisältyykö siihen rikollista toimintaa. Olen toimittanut aineistot valtakunnansyyttäjävirastoon tutkija PAULI MATTILALLE ja tutkinnanjohtaja SIMO KOLEHMAISELLE sekä Keskusrikospoliisiin talousrikosyksikön päällikölle TAPIO KALLIOKOSKELLE.

Teen tämän kaiken siksi, että minuun on otettu yhteyttä erittäin paljon ylivelkaantuneiden kohtuuttoman aseman parantamiseksi. On täysin perusteltua vaatia, että valtio purkaa Aktiv Hansa -kaupan sekä vapauttaa ylivelkaantuneet kohtuuttomasta oikeustoimilain ja perustuslain vastaisesta asemastaan kokonaan. Silloin noin 76.000 ylivelkaantuneen asemaa helpotetaan ratkaisevasti.

Yhteiskunnan kannalta meillä on varaa sijoittaa tähän 600 miljoonaa markkaa ja saada sitä kautta onnellisempi loppuelämä mahdollisille rikosten uhreille."

"Poliisin tai muun esitutkintaviranomaisen on toimitettava esitutkinta, kun sille tehdyn ilmoituksen perusteella tai muutoin on syytä epäillä, että rikos on tehty. Katson, että nykytilanteessa eräs vaihtoehto ratkaista ylivelkaantuneiden ongelma on tekemäni rikostutkintapyyntö, sillä Suomessa laillisuusvalvonta ei toimi ja tiedostusvälineet on vaiennettu."

Kalajoella 18.3.2004 Erkki Aho, Kalajoen kaupunginvaltuutettu

entinen PR-Teollisuus Oy:n ja ITC Finland Oy:n toimitusjohtaja


 
Kommentti Erkki Aholle:

"Helinä-keiju" kirjoitti 5.3 13:15:

"Sosialistien ihailema DDR myi myös kansalaisiaan valuuttaa saadakseen, mutta vapauteen muurin toiselle puolelle ja hinta oli suolanen. Meikäpoliitikot myi kansalaisiaan valuuttaa saadakseen, kuinkas muuten, mutta velkavangeiksi pilkkahinnalla. Kumpi olikaan hirveempi ratkaisu näissä ihmiskaupoissa sitten. DDR:n myymät ei tehneet itsemurhia mutta entäs meillä. "

Kiitämme Erkki Ahoa ja "Helinä-Keijua" Suomen 1900-luvun lopun tärkeimmän poliittisen kysymyksen kuvailemisesta!

DDR:n pakkososialismia ihaileva Suomen sosialistijuntta tekee häikäilemätöntä yhteistyötä "markkinavoimien" eli kansainvälisten keinottelijoiden kanssa suomalaisten kurjistamiseksi ja Suomen kansantalouden ryöstämiseksi. Vasemmistopuolueidemme "vasemmistolaisuudesta" on siis jäljellä yhtä vähän kuin porvariemme isänmaallisuudesta?  


 


 
Google

 
Takaisin sisällysluetteloon