web space | free website | Business Hosting Services | Free Website Submission | shopping cart | php hosting

 

Venäjä on vaara!
Elias Simojoen sanat yhä ajankohtaiset.

 

Naapuri-neljännes?

 

Pastori Elias Simojoki kirjoitti yli 80 vuotta sitten seuraavat sanat, jotka osuvat suoraan aikamme moraaliseen mädännäisyyteen:

"Me tiedämme, ettette te rakasta ryssää, niin kuin osa kansaamme tekee, vaan kysytään, osaatteko te vihata sitä. Osaatteko te vihata, niin kuin verivihassa vihataan, niin kuin esi-isänne vihasivat, niin kuin vapaussodan jääkärit vihasivat ja vihaavat. Vai onko teihin tarttunut se nykyajan lattea henki, jolle ryssä, jos ei olekaan rakas, on ainakin yhdentekevä - tuollainen tosin kavala ja väliin mahdollisesti vaarallinenkin, mutta toiselta puolelta sellainen "herttainen ja lapsellisen hyväsydäminen" (kuten eräässä juhlapuheessa sanottiin), jonka kanssa on hyvä olla "ystävällisissä" väleissä, tehdä kauppoja j. n. e.

- - Suomen ylioppilaat! - -

Teissä, maan toivoissa, on herännyt ihmeellistä isänmaallista - suur-isänmaallista - intoa ja rakkautta. Käykää te kansamme etunenässä myös vihassa! Isänmaamme ei tarvitse sellaisia rakastajia, jotka eivät osaa vihata. Jos tahdotte olla suuria rakkaudessa, on teidän oltava suuria vihassa. Kuta intohimoisemmin kansalainen rakastaa maataan, sitä katkerammin vihaa sen vihollista. -Kaunis on suomalainen ylioppilas rakkaudessa, kauniimpi vihassa.

Siis kunniamme ja vapautemme nimessä kaikukoon tunnussanamme: Viha ja Rakkaus! Kuolema ryssille, olivatpa ne minkä värisiä tahansa. Esi-isiemme vuotaneen veren nimessä, kuolema kotiemme, omaistemme ja isänmaamme hävittäjille ja raiskaajille, kuolema Kalevan heimon pirstojalle, Suomen kansan saastuttajalle. Suomen menetetyn kunnian ja tulevan suuruuden nimessä: Kuolema ryssille!"

Ylioppilaslehti n:o 5 v.1923: Pastori Elias Simojoki: "Ryssänviha".
Simojoki on "AKS:n perustaja, seuran "valajäsen numero 1" .

 

 

Tiedämme kyllä, ettei E.Simojoki ole nyt muodissa. Varsinkaan kun hänen vihaamansa "ryssä" sattuu olemaan presidenttimme Tatjaana Halosen ainoa jäljelläoleva ulkopoliittinen ystävä? "Vihaa" on helppo vihata, -ja intoilla oman kansan syyllistämiseksi todellisista ja kuvitelluista teoista, jotka samojen syyttäjien mielissä eivät toisen puolen tekeminä ole rikoksia tai "vihaa" lainkaan.

Ollaan rehellisiä: Jos joku on rikkonut meitä vastaan, sanomme ettemme pidä hänestä. OK? "Viha" ja "muukalaiskammo" ovat sellaisten pienten kansojen puolustaustumis-reaktioita, joita muut ovat pyrkineet sortamaan. Sanotteko varkaan uhkaamalle vanhuksellekin, että "älä pidä niin tiukasti kiinni lompakostasi"??

Pastori Simojoki, joka ehti toimia kansanedustajanakin, sai surmansa Talvisodassa 25.1.1940 vihollisen luodista. Hän oli mennyt jäälle päästämään tuskistaan haavoittunutta hevosta. Kaiken muun hyvän lisäksi Elias Simojoki oli myös nykyisten eläinoikeus-aktivistien edeltäjä.

Hänellä oli myös ekologista ajattelua, sillä hän halusi Petsamon Heinäsaarilla merilintujen ulosteista syntyneet guano-kerrostumat hyödyttämään suomalaista maanviljelystä. Linnunlannan kerääjiksi Simojoki ajatteli vasemmistolaisia ja liberaaleja.

 

Kaikkien ei ole pakko uskoa "iikolli" Simojokea, mutta Venäjän aggressiivisuudesta varoittavat muutkin. Viimeksi sijoittaja ja pörssitaituri George Soros. Helsingin Sanomat kirjoitti 30.10.06:

"... Kauppalehden haastatteleman Sorosin mukaan Yhdysvaltain tämän hetken heikkous ja Venäjän vahvuus eivät voi olla eduksi Suomelle.

"Uusi asetelma ei ole poliittisesti hyvä vaan suorastaan vaarallinen", Soros arvioi Suomen asemaa.

Hänen mukaansa Yhdysvallat on menettänyt asemiaan maailmanpolitiikassa nopeammin kuin kertaakaan maan historiassa. Syynä ovat Irak ja presidentti George W. Bushin terrorisminvastainen sota, joiden seurauksena Yhdysvallat on hävittänyt poliittisen ja taloudellisen arvovaltansa.

"Terrorismin vastainen sota perustuu vaarallisiin virhearvioihin, jotka ovat johtaneet koko maailman sekasortoiseen tilaan."

Venäjä on hyötynyt tilanteesta. Se rakentaa Sorosin mukaan itsestään suurvaltaa ja levittää valtaansa myös kauas rajojensa ulkopuolelle."

Näin siis maailman osaavin sijoittaja arvioi maailmantilaa ja Suomen asemaa nousevan Venäjän naapurissa. Goerge Soros on ainoa henkilö, jonka tiedetään eronneen eräästä maailman vaikutusvaltaisimpien miesten kerhosta: "Council on Foreign Relations", eli "Kansainvälisen Suhteiden Konsiili", on merkittävimpien USA:ssa vaikuttavien finanssitoimijoiden kokoontumistraditio. Soroksen eroamisen ilmoitettuna syynä oli siis erimielisyys Bushien julistaman "terrorisminvastaisen sodan" vaikutuksista maailman turvallisuuteen.

 

Meitä varoitellaan Venäjän kasvavasta uhkasta maailman menestyneimmän sijoittajan suulla, ja samaan aikaan Euroopan diplomaattipiireissä suomalaisilla poliitikoilla alkaa olla "Kremlin sätkynukkien" maine. Ei EU:n kollektiivisten turvallisuusjärjestelyiden sabotointi juuri sen maan toimesta, joka olisi niistä eniten hyötynyt, ole jäänyt huomaamatta. Ja johtopäätökset on tehty.

Onkin erikoista, ettei kevään 2007 eduskuntavaaleihin ole menossa yhtään puoluetta tai ehdokaslistaa, joka selvästi liputtaisi Euroopan ja eurooppalaisen turvallisuuden puolesta, ja iskisi piilo-punakaartiamme sen heikkoihin kohtiin. Sellainen on esim. Tatjaana Halosen menetetty maine.

Suomen presidentti ja suomalaiset poliitikot ovat liian monta kertaa osoittautuneet Kremlin etujen valvojiksi, jopa oman kansansa intressit sivuuttaen. Tämäkään ei ole jäänyt huomaamatta.

"Vai onko teihin tarttunut se nykyajan lattea henki, jolle ryssä, jos ei olekaan rakas, on ainakin yhdentekevä ... sellainen herttainen ja lapsellisen hyväsydäminen?" Simojoki ehti tätä jo kysyä, ja nyky-poliitikkoihinkin tämä kysymys osuu. Heihin, jos kehenkään.

 

 

Poliitikkojemme, ja erityisesti poliittisten broilereiden t. untuvikkojen, kannattaisi pohtia sitäkin, miten olisi käynyt jos heidän halveksimansa veteraanit olisivat epäonnistuneet vihollisen pysäyttämisessä kesällä 1944. Mistä suomalaiset silloin löytäisivät itsensä, ja miten olisi käynyt noille Venäjää myötäileville "politiikan rautaisille ammattilaisille"?? (Siteerattu sanonta Ilkka Kanervan.)

Tässä eräs visio siitä, miten venäläinen saattaisi kohdella myötäileviä epäisänmaallisia pehmo-poliitikkoja:

Varoituksemme ei ole aiheeton, sillä Talvisodan ajoilta tunnetaan opettavainen ennakkotapaus:

Suomalainen rajavääpeli oli vuosia vakoillut Neuvostoliiton laskuun, ja sodan alkaessa hän teki isännilleen viimeiset kunnon palvelukset. sitten hänellä alkoikin maa polttaa jalkojen alla. Vääpelipä loikkasi naapurin puolelle, mutta vastaanotto ei ollutkaan odotetun kaltainen: Vääpeliä vietiin ammuttavaksi. Petturi ehti kysyä isänniltään: "Minä palvelin teitä niin hyvin, ja petin omani monta kertaa teidän hyödyksenne. Miksi minut nyt ammutaan?"

Venäläisten vastaus oli koruton: "Petit omasi. Pettäisit meidätkin."

"Teidän tulee kätkeä nämä sanat sydämeenne ja tutkiskella niitä." (Sanotahan isoos kirjaas.) 

 

 

Loppukevennys: "Kuin kaksi marjaa"???
Mihail Moskvin, alias Meier Abramovitsh Trilisser. Neuvostoliiton terrori- ja vakoilujärjestön perustajia, "bolshevikki". Puhdistettu v.1940 toverien toimesta. Muita projekteja: Komintern.

Toiminut Suomessa 1910-luvulla. Värväsi ja vietteli Virossa nuoren Hella Vuolijoen, joka sittemmin tuomittiin vakoilusta ja desantin kätkemisestä.
Juhani Lohikoski, alias "Vallankumous-Jusa". "Ei sotaa"-verkoston agiaattori, Attacin puheenjohtaja v.2004, Sosialistinen nuorisoliitto.

Toimii enimmäkseen Suomessa mutta on myös järjestänyt mellakkaturisti-matkoja eri kansainvälisiin kokouksiin.

 

 

Muita artikkeleja:

 

Takaisin sisällysluetteloon