web space | free website | Business WebSite Hosting | Free Website Submission | shopping cart | php hosting

 

 

VOT HARASOO??

 

"Messuhallin katolla, sirppi on ja vasara,
eduskuntatalossa soi sirmakka!"

Presitanttamme Tatjaana viettää viimeistä kauttaan Suomen presidenttinä, joten hän on ilmoittanut keskittyvänsä "arvojohtamiseen", minkä sanonnan sisältöä onkin ihmetelty. Nyt ei tartte ihmetellä:

1.1.2007 alkaen Suomen sotilastiedustelua johtaa kommodori Georgij Alafuzoff (Alafusov), joka mm. vastustaa näkemystä, että Venäjä olisi uhka Suomelle. Emme enää ihmettele, miksi veteraanit hyppivät panssarivaunujen alle?

 

 • 1. "Kommodori Georgij Alafuzoff opiskeli 90-luvun loppupuolella Venäjän asevoimien korkeinta opetusta antavassa yleisesikunta-akatemiassa Moskovassa. Hän tietääkin Venäjän asevoimista todennäköisesti enemmän kuin kukaan muu suomalainen. Työhuoneessa raikaa radio Sputnik.

  Alafuzoff näkee joukkojen vetämisen itärajalta heijastelevan myös Venäjän armeijan sotilasopin muutosta.

  Kommodori Alafuzoff: "Ei niinkään enää painoteta pysyviin joukkoihin jossain rajan pinnassa vaan lähdetään siitä, että valmiudessa olevia joukkoja voidaan koko maan mittapuissa siirtää tarvittaville alueille."

  Venäjän sotilasoppia on rukannut uuteen uskoon ennen muuta meneillään oleva taistelu kansainvälistä terrorismia vastaan. Käytännössä tämä merkitsee sitä, että Venäjä on suunnannut sotilaansa erityisesti Kaukasukselle ja Keski-Aasiaan. Maanpuolustuskorkeakoulun jatko-osaston johtajana Santahaminassa työskentelevä Georgij Alafuzoff katsoo yksiselitteisesti, etteivät Venäjän asevoimat uhkaa Suomea.

  Alafuzoff:
  "Niin kauan kun Suomi ei ole Venäjälle minkäänlainen uhka, niin on hyvin vaikeaa nähdä myöskään Venäjän konkreettisesti uhkaavan Suomea."

 • 2. Alafuzoff yhteysupseerina US-Armyssa!

 • 3. "Lippueamiraali Georgij Alafuzoff (s. 1953) on palvellut toukokuusta 2005 apulaisosastopäällikkönä pääesikunnan tutkintaosastolla. Välillä hän on toiminut osastopäällikkönä EUFOR RD CONGO -operaatiossa. Aikaisemmin hän on palvellut yhteysupseerina USCENTCOM:ssa Yhdysvalloissa sekä päällikkönä ja apulaisjohtajana JIC/HQ:ssa KFOR-operaatiossa Kosovossa. Lippueamiraali Alafuzoff on määrätty puolustusvoimien tiedustelupäällikön tehtävään vuodenvaihteesta lähtien."

 • 4." Pääesikunnan tiedusteluosaston apulaisosastopäällikkö, kommodori Georgij Alafuzoff määrätään puolustusvoimien tiedustelupäällikön tehtävään 1.1.2007 lukien ja nimitetään amiraalin virkaan 1.1.2007 lukien viiden vuoden määräajaksi."

 • 5. "Pitääkö Natoon sittenkään mennä? Maanpuolustustahto ja Venäjän arvaamattomuus ovat yhä Suomen turvallisuuspolitiikan perusteita"

 • 6. "Kommodori Georgij Alafuzoff Suomen maanpuolustuskorkeakoulusta arvioi, ettei Venäjän Itämeren-laivasto muodosta sotilaallista uhkaa edes naapureilleen Liettualle ja Puolalle.

  Puheet ydinkärkien tuomisesta Kaliningradiin johtuivat Alafuzoffin mukaan siitä, että
  "me elämme edelleen stereotyyppien maailmassa".

 • 7. "Kaupasta saa nykyisin hyvää inkiväärimarinoitua kirjolohta. Sitä ei tarvitse kuin voissa paistaa kymmenisen minuuttia, maustaa pippurisekoituksella, kaataa marinadit pakkauksesta pannulle ja lisätä kuohukermaa. Pysäkkeeksi sopii vihannepyree."
Voinemme olla varmoja, että sotilastiedustelumme kiinnittää ensi vuoden alusta lähtien asianmukaista huomiota mm. Itä-Helsingin "inkeriläis"-nuorten taistelu-urheilulajeja harrastaviin kerhoihin, joiden suoraan Venäjältä tulleet sänkitukkaiset yli-sporttiset ohjastajat saattavat herättää "ennakkoluuloja" joissakin tarkkailjoissa?  

 


Suomen armeijan tulevaa johtoa??

 

 

Loppukevennys: Satu eversti Punahilkasta
Olipa kerran suomalainen ammattiupseeri, nimeltään eversti Punahilkka. Hän otti "YYA:n" tosissaan. Ehkä liiankin tosissaan?

Eversti Punahilkka ei ollut sama eversti, jonka uniformua säilytetään Moskovassa. Entisessä vakuutusyhtiön pääkonttorissa, jonka edestä poistui elokuussa 1991 "Rautaisen Felixin" patsas.

Tämä uniformu otetaan ulos komerosta joka kerta kun Suomen eduskunnassa tai Euroopan Neuvostossa on pidetty harvinaisen ällöttävä rauhanpuhe, tai puolustusvaliokunta on jälleen etäännyttänyt Suomea NATO-jäsenyydestä, ja siihen kiinnitetään uusi mitali sotilaallisista ansioista.

Menipä eversti Punahilkka vierailemaan NATO-maassa, ja hän halusi nähdä tarkasti, onko "Blackbird" kiitoradallaan valmiina lähtöön. Olihan se. Ikävä kyllä everstimme katsoi vakoilu-lintua liian pitkään ja käveli häntä odottavan heliskuupperin roottoriin, niin että pää lensi pois.

Sen pituinen se.

 

Muita artikkeleja:

 

 

Takaisin sisällysluetteloon