web space | free website | Business WebSite Hosting | Free Website Submission | shopping cart | php hosting
 
 

 
Huumekartellit ja Israel: Carlos Castanon tapaus
Kabbalismi rulaa:
USA:n
Helikoptereita Israelista
huumekartelille!?

Kolmumbian likaisen sodan setviminen toi esiin kiinnostavan yhteyden paramilitaareista ja huumekartelleista Israeliin. Samalla kun USA on yrittänyt tukahduttaa huumekauppaa ja poliittisia riskejä aiheuttavaa sisällissotaa, sen avokätisesti tukema Israel on toimittanut sotatarvikkeita kolumbialaisille paramilitaareille, ja jopa huume-kuljetuksiin soveltuvia sotilashelikoptereita.

 

Carlos Castaño, kolumbialaisen yksityisarmeijan AUC:n eräs perustajista, katosi keväällä 20004 kesken kyseisen armeijan demobilisoimista koskevien neuvotteluiden. AUC perustettiin v.1980 taistelemaan kommunistisia sissiliikkeitä vastaan, mutta se kykeytyi pian huumeiden salakuljetukseen. AUC tunnetaan brutaaleista ihmisoikeusrikoksista, kidutuksista ja väestön terrorisoimistesta Kolumbian sitkeästi jatkuvassa sisällisodassa.

Myöskin vastapuolen tiedetään keränneen huumekartelleilta ja huumeiden viljelijöiltä "veroja" vastikkeena mahdollisuudesta toimia sissien hallitsemilla alueilla, ja kaapanneen ihmisiä vaatiakseen lunnaita. Eli ihan idealistien keskinäisestä kahinoinnista ei ole kyse.

AUC:hen kuului 16 - 20 000 paramilitaaria, ja vastapuolella, FARC:lla, on ollut 17 000 aseistettua taistelijaa. Toisella sissijärjestöllä lisäksi 4 500. Kyseessä ei siis ollut ihan pieni sota. Tässä taustaa:

"Sissit perivät veroa niin kokalehden tuottajilta, tahnan jalostajilta kuin kauppiailtakin. Kun tahnan ostajien agentit saapuvat sissien valtuuttamina jalostusalueille, he samalla sitoutuvat maksamaan veroa kymmenestä kahteenkymmeneen prosenttiin. Huumevälittäjien osallisuus sodan rahoittamisessa on siis varsin ratkaiseva."

"Amnesty International syyttää Kolumbian puolisotilaallisia joukkoja 70 prosentista maan ihmisoikeusloukkauksista. Jopa armeijan on todistettu olevan osallisena puolisotilaallisten hirmutöissä.

Kolumbian itsepuolustusjoukkojen yhdistys on maan puolisotilaallisten joukkojen kattojärjestö. Sen johtaja Carlos Castaño tunnusti viime maaliskuisessa televisiohaastattelussa , että 70 prosenttia hänen järjestönsä tuloista tulee suoraan tai epäsuoraan huumekaupasta. Castaño myönsi myös, että hänen järjestönsä huolehtii huumekauppiaiden turvallisuudesta."

"Puolisotilaallisten joukkojen ja sissien välisestä sodasta viljelmien hallitsemiseksi nähtiin kuvaava esimerkki vuoden 1997 heinäkuussa. Maan itäisellä tasankoalueella Mapiripánissa kidutettiin ja surmattiin 49 ihmistä, joiden epäiltiin toimineen yhteistyössä sissien kanssa. Itsepuolustusjoukkojen tavoitteena olikin karkottaa FARC seudulta ja anastaa alueen laiton talous itselleen. FARC:n karkotettuaan itsepuolustusjoukot neuvottelivat viljelijöiden ja huumekauppiaiden kanssa kokatahnaveron kuuteen prosenttiin. Sissien perimä veroprosentti oli ollut kymmenen." Lähde: Kepa

Huumekaupan tuotosta erilaisilla verukkeilla käytävään sota näyttää ilmiöltä, joka itse huolehtii jatkuvuudestaan? Tässä tuli myös kerrottua huumeiden käyttäjille, millaisia "hippiliikkeitä" he ovat tukemassa ja rahoittamassa.

Olivat Castanon aikeet alunperin mitä hyvänsä, hän näyttää päätyneen huumekauppaa suojelevan perversseistä tappajista muodostuneen yksityisarmeijan johtajaksi, jonka sekaantuminen huumebiznekseen ulottuu USA:han asti?

USA:ssa Castanoa odottaa syyte huumeiden salakuljettamisesta. Kolumbian viranomaiset arvelivat Castanon paenneen maasta Panaman kautta, ja olevan matkalla Israeliin. AUC on aiemmin ollut läheisissä tekemisissä israelilaisten asekauppiaiden kanssa. Castano ilmestyikin diplomaattilähteiden mukaan Israeliin.

Amerikkalaiset neuvonantajat ja Kolumbian puolustusministeriö yrittävät yhä löytää viittä McDonnell Douglas MD 500 "Defender" -sotilashelikopteria, joita AUC:n suojelemat kartellit ovat käyttäneet huumeiden kuljettamiseen. Kyseiset helikopterit on alunperin toimitettu USA:sta Israelin armeijalle osana USA:n sotilaallista yhteistyötä. Tämä, kuten viimeisimmän amerikkalaisen ohjusteknologian myyminen kommunistiseen Kiinaan on vastoin USA:n lakeja. 

 

 


 

 
Takaisin / Back

 

Google