web space | free website | Business WebSite Hosting | Free Website Submission | shopping cart | php hosting

 


 

 

     "Vapautuksen" kauhut paljastuvat

 

    Vanha filmi paljastaa
    verilöylyn

 

Prahalaisen perheen piilottama 8mm filmi säily yli kommunistivallan vuosien, ja on nyt järkyttänyt tsekkejä: Tsekin historian myytit murtuvat ja mustat aukot täyttyvät kauhukuvilla, jotka on mieluusti assosioitu arkkipahiksiin l. natseihin. Totuus tulee kuitenkin esiin kuin naskali kangaspussista, ja nyt näyttää siltä, että "natseja" olivatkin tsekit itse?

 

Tunnettu saksalainen aikakauslehti Der Spiegel kirjoitti näin:
06/02/2010

Massacre in Czechoslovakia Newly Discovered Film Shows Post-War Executions

Joukkomurha tsekkoslovakiassa: Filmi näyttää sodanjälkeiset teloitukset.

By Jan Puhl

On tiedetty jo pitkään, että saksalaiset siviilit joutuivat tsekkien ylilyöntien kohteeksi heti toisen maailmansodan päätyttyä natsien antautumiseen. Mutta vasta äskettäin löydetty video (suom.huom: kaitafilmi) näyttää meille yhden näistä joukkomurhista brutaaline yksityiskohtineen. Tämä on vaikuttanut shokeeraavasti Tsekin tasavallassa.

Vuosikymmeniä nämä kuvat lojuivat unohdetussa alumiinirasiassa. Noin seitsemän minuuttia 8mm kaitafilmikameralla kuvattua mustavalkofilmiä toukokuun 10. päivältä v.1945, kuvattuna Prahan Borislavkan kaupunginosassa saksalaisten antautumisen hämmentävinä päivinä.

(Suom.huom: Saksalaiset joukot Prahassa eivät antautuneet, vaan tsekkien kapinajohdon kanssa tehdyn aselevon mukaisesti saivat vetäytyä ja evakuoida siviilit ja mm. sotasairaalat. Tsekit rikkoivat välittömästi sopimuksen jälkimmäiset kohdat. Taistelut Prahassa päättyivät 08.05.1945 klo. 12.00 ja sota loppui Euroopassa samana päivänä.)
Mies joka kuvasi po. kaitafilmin oli Jirí Chmelnicek, siviili-insinööri ja amatöörikuvaaja. Hän asui Borislavkassa ja halusi dokumentoida kaupungin vapautuksen brutaalista natsimiehityksestä. Chmelnicek kuvasi tankkien vyörymistä kaduilla, sotilaita ja pakolaisia. Sitten hänen kameransa tavoittaa ryhmän saksalaisia, jotka on ajettu ulos kodeistaan Kadenska-kadulla puna-armeijan sotilaiden ja tsekki-miliisien toimesta.


Chmelnicekin filmi näyttää, kuinka saksalaiset on kerätty Borislavkan elokuvateatterin läheisyyteen. Sitten kamera kääntyy kadun puolelle, missä 40 miestä ja ainakin yksi nainen seiso selkä kameraan päin. Taustalla voi nähdä niityn. Laukaukset kuuluvat ja yksi toisensa jälkeen jokainen henkilö kaatuu eteenpäin yli matalan maavallin. Haavoittuneet makaavat maassa pyytäen armoa. Sitten puna-armeijan (amerikkalaisvalmisteinen.suom.huom.) kuorma-auto rullaa esiin ja sen renkaat ruhjovat sekä kuolleet että elävät yhtälailla. Myöhemmin nähdään muita saksalaisia pakotettuna peittämään joukkohaudan.

Shokki tsekeille

Kaitafilmin tärisevät kuvat näyttävät tapahtumia, joita silminnäkijät ja historiantutkijat ovat kuvailleet yhä uudelleen ja uudelleen: Saksalaisten siviilien systemaattista tappamista. Kuitenkin filmi ylätti tsekit. "Tähän asti ei ole ollut mitään filmillä tuollaisista teloituksista", sanoo tsekkiläinen dokumenttielokuvien tekijä David Vondracek, joka näytti historialliset kuvat televisiossa. "Kun katsoin sen ensimmäistä kertaa, oli kuin olisin nähnyt livelähetystä menneisyydestä."

Ainoat vastaavat kuvat, jotka tunnettiin tätä ennen, on otettu USA:n ilmavoimien kameralla. Tämä otos näyttää haavoittuneita saksalaisia makaamassa maassa Plzenissä toukokuun alkupuolella v.1945. Näissä kuvissa nähdään joitain kuolleiden ruumiita, mutta ne eivät näytä teloituksia alusta loppuun, kuten nyt löydetty filmi.

Vondracekin dokumentti tsekkien hirmuteoista on nimetty "Tappamista tsekkiläiseen tapaan". Se lähetettiin Tsekin valtion TV-kanavalla parhaaseen katseluaikaan pari päivää ennen toukokuun 8., Saksan antautumisen vuosipäivää. Dokumentin esittäminen merkitsee edistysaskelta tsekkien tiellä toisen maailmansodan lopun ei-niin-mukavien asioiden kohtaamiseen. Tsekki on ponnistellut tällä polulla vuosia. (Suom.huom: Tsekin presidentti taitaa olla eri mieltä?)

Myös 'sudeettisaksalaisia' -Tsekkoslovakiasta sodan jälkeen karkoitettuja etnisiä saksalaisia- edustavat järjestöt panivat asian merkille. Horst Seehofer, Baijerin kuvernööri, joka suunnitelee virallisen vierailun tekemistä Prahaan piakkoin ensimmäisenä po. viran haltijana ms2:n jälkeen, kommentoi äskettäin: "Aika paljon sudeettisaksalaisia koskevaa on tullut julki."

 

Kostotoimien uhrit

Natsi-Saksan häviön jälkeen tsekit ja puna-armeija karkoittivat noin kolme miljoonaa etnistä saksalaista Sudeettimaasta
(Tsekin saksankielinen osa.suom.huom.) ja muualta Tsekkoslovakiasta. Tässä prosessissa menehtyi jopa 30 000 siviiliä (Aivan liian varovainen luku.suom.huom.) kostotoimien uhreina. Vain pieni vähemmistö heistä oli osallistunut natsien väkivaltaisiin toimiin. Saksalaiset ja tsekit olivat eläneet rinnakkain vuosisatoja ennen Hitlerin v.1938 suorittamaa Böömin ja Määrin haltuunottoa. Nämä kaksi aluetta muodostavat pääosan nykyisestä Tsekin tasavallasta.
(Suom.huom: Spiegel unohtaa tahallaan tsekkien agression saksalaisia kohtaan v.1918 - 1938.)
Kukaan ei tiedä, kuka erotteli esiin saksalaiset Borislavkassa, tai mistä rikoksesta heitä syytettiin. Luultavasti puna-armeijan sotilaat tappoivat (murhasivat.suom.huom.) useimmat, ehkä myös tsekkiläisen "vallankumouskaartin" osallistuessa. Ampumisiin osallistui ehkä myös tsekkiläisiä yhteistoimintamiehiä, jotka olivat olleet miehityksen aikana saksalaisten palveluksessa ja halusivat nyt osoittaa saksalaisvastaista brutaalisuuttaan.
(Suom.huom: Tälläistäkin tapahtui muualla, mutta turhaa spekuloida. Miten on juutalaisten partisaanien rooli? Heitäkin oli Tsekkoslovakiassa.)
Helena Dvoracková, amatöörikuvaaja Jirí Chmelnicekin tytär, oli ensimmäinen joka näki kuvat näistä teloituksista. Hän ei muista, kuinka vanha hän oli kun hänen isänsä pystytti valkokankaan ja näytti filmin. "En voi muistaa kertoiko hän mitään siitä --- ja todella, ei siihen ole paljoa sanottavaa", hän kertoo.

Niityn alla

Hänen isänsä piilotti filmin vuosikymmeniksi. Kommunistinen poliisikin kyseli sitä, kun joku oli vihjaissut että filminpätkä on olemassa. Poliisi kyseli filmistä ja uhkaili Chmelnicekiä. Filmin kuvaaja ei kuitenkaan luovuttanut filmirullaa. Hän halusi maailman saavan tietää, mitä tapahtui avuttomille ihmisille toukokuussa -45 Borislavkassa.

Kymmenen vuotta sitten, kauan isänsä kuoleman jälkeen, Helena Dvoracková tarjosi filmiä tunnetulle Tsekin television historioitsijalle, mutta tämä piti filmin piilossa. "Kansa kivittää minut kuoliaaksi jos näytän tämän", hänen kerrotaan sanoneen. Filmikela päätyi Tsekin television arkistoon kunnes kameramies, joka tunsi amatöörikuvaajan perheen, kertoi filmistä Vondracekille.

Tänään Borislavka on yksi Prahan kauneimmistä kaupunginosista, ja ruoho peittää niityn jolla teloitukset tapahtuivat. Vondracek haluaisi aloittaa joukkohaudan etsinnät. "Sen täytyy olla jossain niityllä," hän sanoo.

Ei kovin kaukana tästä paikasta sijaitsee kahden (2) natseja vastaan 6.5.1945 taistellessaan kaatuneen tsekin muistolaatta.

Translated from the German to english by Ella Ornstein. Suomennos Tappis-toimitus.

 

 1. Tsekkiläisellä sivulla
 2. Massacre in Czechoslovakia: Newly Discovered Film Shows Post-War Executions
 3. Der Spiegel, engl.
 4. Tapahtumapaikka
 5. Grausame Sieger

 

"Siitä on puhuttuva ettei se toistu!"

Niin, onko puhuttu? Onko se toistunut? Natsien juutalaisille tekemistä asioista on tapana käyttää otsikon sanontaa, mutta onko fraasi toiminut edes niiden suhteen: Israel on tänään toistuvasti epäilyksenalaisena ja syytettynä palestiinalaisten ja heitä puolustavien ihmisoikeusaktivistien huonon kohtelun takia.

Eikö Israelissa tunneta toisen maailmansodan kauhuja? Sotarikosten ja kansanmurhien kavalkadia, joka mykistää kyynisemmänkin lukijan?? Ei ilmeisesti, tai vika on sitten samassa näköalattomuudessa ja suhteellisuudentajun puuttumisessa, joka saa suomalaisen älykön kysymään ihan julkisesti, puheen ollessa saksalaisiin kohdistuvasta kansanmurhaterrorista kertovasta kirjasta -sen suomalaisen laitoksen esipuheessa, että "voidaanko saksalaisia pitää uhreina?".

Meidän käsityksemme mukaan juutalaisten kova kohtalo maailmansodassa johtuu osin siitä, että oli olemassa riittävästi ihmisiä, joiden mielestä juutalaisia ei voida mieltää "uhreiksi". Näemmekö tässä jonkin opetuksen, joka ei ole mennyt perille?

Juuri nyt suomalaista koululaitosta ympätään Holokausti-ylitse-muiden-kansanmurhien -formaattiin oudoilla hallinnollisilla dekreeteillä. Olisiko viisaampaa irrottaa tekojen tuomittavuus poliittisesta ja etnisestä kontekstista, vaikkakaan kaikki vainojen uhrit eivät ole Jehovan valittuja?

Joka haluaa tutustua atavistiseen rasismiin, voi suomalaisiltakin keskustelupalstoilta löytää "anti"fasistista hampaidenkirskuttelua, jossa Prahan saksalaiset asukkaat leimataan itse syyllisiksi kohtaloonsa. Varsin pittoreskia, mutta ei lainkaan huvittavaa kun ajattelee millaisia tekoja nämä toisesta suupielestään Holokaustiset tuomitsevat "hyvät ihmiset" puolustavat. Toisia uhreja nyyhkitään, toisia vaaditaan hirteen vielä postuumistikin. Aika jännää.

Ikäänkuin Holokaustin juutalais- ja kommunisti-uhrit olisi valjastettu jonkin tulevaisuuden kansanmurhan, etnisen puhdistuksen tai muun väestönvaihdon rattaiden eteen? #

 

 

Luettavaa:
 1. Tsekin presidentti vaatii kansanmurhan hyväksymistä.
 2. Prahan saksalaisten holocaust
 3. Theresienstadtin keskitysleiri: Tappamista vuoteen 1947
 4. Partisaanien vaietut uhrit, kyyristelyä vainajien omaisten kustannuksella.
 5. Brittien kidutusleiri Saksassa 1945-47
 6. Vieraile Bad Nenndorfissa!?
 7. "Ihmissoihtuja" Prahassa.
 8. Marienburgin joukkohauta ei mahdu "Suureen Eurooppalaiseen Kertomukseen"?
 9. "Vapautusta" käytännössä: Neustettin 1945
 10. Rössel, Itä-Preussi, 28.1.1945
 11. Saksalainen kansallis-masokismi
 12. "Was tut allen Deutschen gut– Bomber Harris und die Flut"
 13. Antisemitismiä Saksassa 2006!
 14. Puna-armeijan poliittinen upseeri seurasi omaatuntoaan.
 15. Dance Macabre, eli HUHTICAUST-myytti "kumoaa" sotahistoriaa
 16. "Ota minut vastaan, Suomi-kaunotar!" Neuvosto-lyriikka paljastaa seksuaalisen imperialismin
 17. Miten historialla tehdään nykyisyyttä, eli massojen ohjailu maailmankuvaa manipuloimalla.
 18. "Die Grosse Flucht"
 19. Euroopan pakolaiset ja karkoitetut järjestäytyvät.
 20. 1900-luvun karkoitukset Euroopassa tilastot.
 21. Nälkäisiä lapsia Karjalassa?, eli sveko-stalinistit jaksavat jauhaa...
 22. Tapaus Arnstad
 23. Mutta mistä näitä sikiää??? Ei uskois jos ei näkis...
 24. Monikulttuurisuus onkin rasismia ja kansanmurhaa? Kalergi-suunnitelma
 25. "Monikulttuuri" seuraa stalinistien jalanjälkiä?

    Takaisin avaussivulle /Back to Main