web space | free website | Business Hosting | Free Website Submission | shopping cart | php hosting
 
 

 
 
Tutustu maailmansodan kauhunpaikkoihin:

 
Bad Nenndorf, Niedersachsen
 


 
Keskitysleiri-turismi toisen maailmansodan inhokki-paikkakunnille on hyvin suosittua, ja Suomestakin raahataan jopa kokonaisia koululuokkia uudelleenrakennettujen (replica)krematorioiden äärelle kokemaan kohentavia elämyksiä. Miksi emme laittaisi omaa korteamme kekoon, ja kehoittaisi teitä tutustumaan sotahistorian ihmeisiin? Bad Nenndorf, olkaa hyvät:

"Paha Nenndorf", jossa britit ja juutalaiset kiduttivat sattumanvaraisesti valittuja saksalaisia etupäässä siviilivankeja, sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien ulottuvilla lähellä Hampuria ja Hannoveria. Mikäli poikkeat jompaan kumpaan näistä kaupungeista, ei ole suuri vaiva jatkaa matkaa Bad Nenndorfiin. Kartassa merkitty punaisella nuolella.

Hannoverista lähdette ajamaan Dortmundiin päin, ja Hannover-Dortmund -tieltä käännytte risteyksestä No. 38, jossa onkin jo viitoitus Bad Nenndorfiin:

Kylän keskusta ja kylpylä-rakennukset olivat v.1945-47 brittien pitämän vankileirin käytössä. Samat rakennukset ovat yhä paikallaan, ja vanha kylpylä toimii edelleen. Kylässä on myös hotelli- ja ravintolapalveluita, joten turisti voi rauhassa sulatella näkemäänsä. Keskitysleiri-vaihetta ei ole museoitu, eikä minkäänlaista opastusta ole saatavilla. "Autonome Antifa Bad Nenndorfista" voinee tiedustella miten he viettävät kidutusleirin muistopäiviä?  

 

 
Takaisin / Back

 
Google